logo
DIGITALNA MARKETINŠKA AGENCIJA SA KOJOM UVEK IDETE NAPRED
Prvomajska 8s, Zemun, Srbija
+381 11 616 7823
+381 60 388 6266
info@optimizacijasajtova.com

DIGITALNA MARKETINŠKA AGENCIJA SA KOJOM UVEK IDETE NAPRED

 

Blog

Home / SEO  / Google je obavio veliko ažuriranje algoritma
Google algoritam

Ažuriranje Google algoritma

Google je danas potvrdio da je prošle nedelje uradio jedno veće ažuriranje svog algoritma.
Ovakvo veće ažuriranje algoritma se javlja nekoliko puta godišnje, kako kažu iz Google, što bi vlasnicima veb sajtova moglo doneti promene prilikom pozicioniranja na rezultatima pretraživanja.
Google algoritam
Google (kao i uvek) nije bio određen kakve su to promene sprovedene na algoritmu, a znamo da mogu zahvatiti široku oblast, od promena usmerenih na specifična poboljšanja, do većih promena koje utiču na sve rezultate pretrage.

Promene na Google rangu

Vlasnici sajtova ovih dana mogu videti određene padove ili poboljšanja na rangiranju kao rezultat promena algoritma koja su se dogodila. Kako nam kažu gospoda iz Google ovaj algoritam vraća stvari u normalu.
Nama ovo zvuči kao da će se sajtovi rangirati prema tome kako su se stranice trebale pozicionirati pre ovog ažuriranja.
 Google azuriranje algoritma
“Veb strane koje sada padaju na Google poziciji  ne znači da su lošeg kvaliteta. Umesto toga, promene u našem sistemu dovešće do toga, da stranice koje su ranije bile nepravedno loše pozicionirane sada budu nagrađene boljim rangom. “
Ako primetite pad pozicije sajta nakon ovog ažuriranja, Google jednostavno kaže da ne postoji način da ovo ispravite, sem da nastavite da gradite kvalitetan sadržaj na svom sajtu.
Post a Comment