logo
DIGITALNA MARKETINŠKA AGENCIJA SA KOJOM UVEK IDETE NAPRED
Prvomajska 8s, Zemun, Srbija
+381 60 388 6266
info@optimizacijasajtova.com

DIGITALNA MARKETINŠKA AGENCIJA SA KOJOM UVEK IDETE NAPRED

 

Blog

Home / Online marketing  / Zašto je važno imati web prodavnicu u 2020. godini?
zašto je važno imati web prodavnicu Seo Team 1

Zašto je važno imati web prodavnicu u 2020. godini? Pitanje koje bi trebalo da postave svi vlasnici kompanija.

Savremeno doba karakteriše visok stepen digitalizacije. Gotovo je nemoguće zamisliti život bez mobilnih telefona, računara i tableta. Ne samo da nam omogućavaju komunikaciju u pokretu, već olakšavaju obavljanje mnogih poslovnih zadataka. Te ne čudi što poslednjih decenija razvoj tehnike i tehnologije beleži konstantno napredovanje.

Za 30 godina internet se mnogo izmenio. To je uticalo i na način razmišljanja, pa i navike ljudi. Usled brzog životnog tempa sve više se javlja potreba za lakšim i praktičnijim uslugama, koje su u svakom trenutku dostupne. Upravo je oline kupovina jedna od njih. Samim tim posedovanja web prodavnice postao je imperativ u poslovnom svetu.

Šta je web prodavnica?

U svetu u kome tehnologija uzima maha pitanje: “zašto je vašoj firmi potreban vebsajt” više ne predstavlja dilemu.

Postali smo svesni da je internet sajt ključno marketinško sredstvo. Zahvaljujući njemu naše poslovanje dobija kontinuiranu promociju, koja ne zahteva stalna ulaganja, kao što je to slučaj sa televizijskim i radio reklamama ili zakupom bilborda.

zašto je važno imati web prodavnicu Seo Team 2

Međutim, SEO optimizacija sajtova u 2020. godini naglašava da dobro postavljeni sajt trebate podići na viši nivo. Odnosno, omogućiti svojim klijentima kupovinu preko njega. Međutim, i pored svega toga se može čuti pitanje – zašto je važno imati web prodavnicu?

Web prodavnica je, zapravo, deo internet prezentacije koja obuhvata postavljanje proizvoda sa opisom i cenama. Na taj način korisnik može da pregleda ponudu i pažljivo izabere željene artikle. Zatim i jednostavnom registracijom da obavi kupovinu.

Najčešće, web prodavnice sadrže i opciju korpe, gde se računa ukupna cena, porez, cena dostave i drugi troškovi poručivanja.

Da je ovaj vid online poslovanja, zaista, postao neophodan potvrđuju i statistički podaci. E-trgovina u Evropi u poslednjoj godini je iznosila oko 602 milijarde eura. Pri čemu pokazuje tendeciju daljeg porasta.

Zašto je važno imati web prodavnicu u 2020. godini? Jer ćete postati konkurentniji

Facebook i Instagram, danas, predstavljaju značajan korak u povećanju prodaje. Međutim, web prodavnica ima mnoge prednosti.

Pre svega, ona donosi pozitivnu sliku o vašem poslovanju. Posedovanje web shopa govori o vašem profesionalizmu. Reč je o ozbiljnijem pristupu u odnosu na prodaju preko društvenih mreža, jer njih često koriste fizička lica za sopstveno oglašavanje. Pa će i kupci imati više poverenja u vas.

Iako deluje neobično, nemojte da zaboravite da postoje ljudi koji nemaju naloge na Facebooku i Instagramu. Što ograničava broj potrošača. Takođe, društvene mreže nisu potpuno sigurne, jer neretko dolazi do njihovog pada zbog preopterećenja ili gašenja stranica.

Zašto je važno imati web prodavnicu u 2020. godini? Jer omogućava širenje mreže klijenata

Prodaja direktnim putem na sajtu povećava vaš domet. Naime, profit ne zavisi samo od broja kupaca koji su lično posetili prodavnicu. Što znači da svoje poslovanje možete proširiti ne samo na gradove u našoj zemlji, već van granica. Time povećavate mrežu zadovoljnih klijenata.

zašto je važno imati web prodavnicu Seo Team 3

Ujedno, nema potrebe da izdvajate budžet za štampanje cenovnika i kataloga prilikom promene cene. Web prodavnicu možete ažurirati kada želite i na način na koji želite.

S obzirom na to da svaki proizvod prati detaljni opis, smanjuje se i vreme za telefonske pozive. Svi podaci o dostupnosti, specifikacijama, radnim satima ili drugim informacijama lako se mogu naći na stranicama sajta.

Web prodavnica ne zavisi od radnog dana

Web shop je otvoren 24 časa dnevno, 365 dana u godini. Tako da kupovinu možete obaviti, bilo kada i bilo gde. Čak i ako ste u putu ili je prošla ponoć – za svega par minuta završićete sa nabavkom. Isto tako možete očekivati i brzu isporuku, u narednim danima u okviru radnog vremena prodavnice.

Zašto je važno imati web prodavnicu u 2020. godini? Verujte, online shop olakšava i kupovinu poklona. Ukoliko u toku dana niste imali vremena ili ste zaboravili, možete putem interneta poručiti poklon. Pri tome ne morate da brinete za slanje, jer dostava ulazi u ovu vrstu kupovine.

Web prodavnica štedi vreme i novac

Jedna od glavnih prednosti za kupce ogleda se u smanjenju troškova. Verovali ili ne, web prodavnica nudi povoljnije cene i mnoge popuste, kupone i akcije za kupovinu koje ne možete pronaći u prodajnim objektima. Posebno ako se ima u vidu da je u pitanju direktna prodaja, te možete da zaobiđete trgovačke marže.

Osim uštede u novcu, web prodavnica čuva vaše vreme. Nema više nervoze u saobraćaju, čekanju u redu za kasom, ograničenja u parkingu, gužve u prodavnicama, pa i nošenja teških torbi nakon kupovine.

Web prodavnica donosi široku ponudu

Zbog smeštajnog kapaciteta prodavnice imaju ograničenu ponudu. Za razliku od njih na web shopu se nalaze svi proizvodi kompanije. Te unosom ključnih reči u pretraživač na sajtu odmah imate uvid da li je artikal koji tražite dostupan i kada će stići na vašu adresu.

zašto je važno imati web prodavnicu Seo Team 4

Kako ne postoje ograničenja u kupovini, vrlo lako možete da uporedite cene sa drugim web prodavnicama i da izaberete ponudu koja zadovoljava vaše uslove.

Ukoliko želite da budete prvi na Google, kontaktirajte SEO Team. Naš stručni tim obezbediće vam vrhunsku optimizaciju sajta, kao i web prodavnicu koja će vam doneti neverovatnu dobit.

Post a Comment