logo
DIGITALNA MARKETINŠKA AGENCIJA SA KOJOM UVEK IDETE NAPRED
Prvomajska 8s, Zemun, Srbija
+381 60 388 6266
info@optimizacijasajtova.com
 

Blog

Home / WordPress  / Brisanje ukradenog sadržaja sa sajta – Kako zaustaviti plagijatore
Brisanje ukradenog sadržaja sa sajta

Brisanje ukradenog sadržaja sa sajta osobe koja je na taj način postala plagijator vašeg rada je prilično komplikovan posao.

Ako neko urade nešto iz vaše kuće ili prodavnice, uglavnom ćete znati tačno šta bi trebalo da uradite. Pozvaćete policiju, koja će sačiniti zapisnik na osnovu vašeg opisa ukradene stvari, pozvaćete osiguranje i pokušati da nastavite dalje sa svojim životom.

Međutim, šta raditi kada se krađa dogodi u online svetu? Tada stvari postaju dosta zamršenije.

Brisanje ukradenog sadržaja sa sajta: Zbog čega se dešavaju online krađe sadržaja sa sajta

Krađa kontenta, odnosno online sadržaja dešava se svakoga dana. U poslednje vreme ovo postaje sve veći problem jer su online krađe sve češća pojava.

U svetu digitalnog marketinga, koji postaje sve popularniji, veb sajtovi su sve zainteresovaniji da postignu određeni rang na pretraživačima. Prema tome,  jasno je zbog čega je određenim individuama lakše da prekopiraju tuđ rad i trud, umesto da stvore sopstveni sadržaj koji će biti zanimljiv svima. Tada nastupa krađa sadržaja. Jedini način da se ovo spreči jeste brisanje ukradenog sadržaja sa sajta.

Ukoliko vam se desilo da neko bezobzirno prekopira vaš sadržaj sa sajta, onda znate koliko uznemirujuće i stresno to može postati.

Kako se u tom trenutku verovatno osećate povređeno i ljuto, sasvim je očekivano da vam kroz glavu prođe i pitanje: Zašto se ovo dogodilo?

Brisanje ukradenog sadržaja sa sajta

Pojedincima koji se bave krađom online sadržaja jednostavno je lakše da ukradu od nekoga kreativan, interesantan i dobro osmišljen sadržaj, nego da moraju sami da ga prave.

Prema tome, brisanje ukradenog sadržaja onoga ko ga je, bez prava, preuzeo jedino je prihvatljivo rešenje.

Postupci za brisanje ukradenog sadržaja sa sajta

Ako ste ikada bili žrtva online krađe, osećaj bespomoćnosti nadmašuje sve drugo što osećate.

Kada se dogodi krađa u realnom svetu, pozvaćete nadležne organe koji dalje rešavaju situaciju.

U slučaju online krađa, prepušteni ste sami sebi. Tada je važno znati tačne korake koje morate sprovesti, kako biste izveli brisanje ukradenog sadržaja sa sajta.

Korak 1

Prikupite dokaze kako biste uspešno mogli da sprovedete brisanje ukradenog sadržaja sa sajta.

Preporučujemo da ne pravite nagle odluke, ne pišete preteće poruke vlasniku sajta i slično. Može se desiti da vlasnik sajta uopšte i ne zna za krađu. Naprimer, ukoliko se radi o ukradenom blogu. Može se lako desiti da je vlasnik sajta platio freelance piscu da napiše blog, a da vas je pisac zapravo „potkrao”.

Stoga, sakupite sve dokaze koje možete pronaći, poput URL adresa, vremena i datuma postova i slično. Budite spremni da priložite i dokaze svih komunikacija koje uspete da realizujete sa onom osobom za koju sumnjate da je ukrala vaš sadržaj.

Korak 2

Kontaktirajte direktno osobu koja je ukrala vaš sadržaj.

Iako direktna konfrontacija za neke ljude predstavlja problem, to je najčešći i najbrži način za brisanje sadržaja.

Brisanje ukradenog sadržaja sa sajta

Pošaljite kratku poruku u kojoj ćete naglasiti da tražite brisanje ukradenog sadržaja sa sajta u roku od 48 sati od trenutka slanja poruke. Sasvim razuman vremenski rok da bi se sadržaj obrisao.

Korak 3

Ukoliko ne dobijete odgovor, prijavite slučaj Google-u. Ukoliko je sajt indeksiran, najveća je verovatnoća da će doći do deindeksiranja kako se sajt ne bi pojavljivao u rezultatima pretrage.

Korak 4

Ukoliko vam deindeksiranje nije dovoljno i želite brisanje ukradenog sadržaja, obratite se direktno vlasniku domena ili servera.

Korak 5

Kada ništa drugo ne pomogne, morate potražiti stručnu pravnu pomoć.

Najbolji način da ostanete pribrani u slučaju online krađe

Iako će vam mnogo negativnih misli strujati glavom kada saznate da ste postali žrtva krađe, najvažnija stvar jeste da ne reagujete burno.

Ne pravite ishitrene poteze koji kasnije mogu da predstavljaju ogroman pravni problem.

Ni u kom slučaju nemojte slati preteće poruke i mejlove, već zadržite hladnu glavu.

Ukoliko pratite korake koje smo vam predočili, sigurni smo da ćete do pravde doći na najbolji način po vas.

9 Comments
 • filmkovasi

  Good post. I learn something totally new and challenging on blogs I stumbleupon on a daily basis. It will always be exciting to read articles from other authors and practice something from other sites. Linn Wallache Ritch

  06/02/2021 at 11:29
 • GMG_club

  казино онлайн играть на деньги https://garant-mg.club/bezdepozitnye-bonusy/

  08/02/2021 at 21:08
 • Danielsmica

  Коммерческое предложение
  Приглашаем Ваше предприятие к взаимовыгодному сотрудничеству в сфере производства и поставок тугоплавких металлов и изделий из них.
  Основные направления деятельности нашего предприятия:
  – продажа тугоплавких металлов (молибдена, вольфрама, никеля, тантала, ниобия, титана, циркония);
  – поставка порошков, концентратов, катализаторов, карбидов и оксидов на основе тугоплавких металлов;
  – поставка изделий производственно-технического назначения (пруток, лист, проволока, сетка, тигли, квадрат, экран, нагреватель, штабик, фольга, контакты, втулка, опора, поддоны, затравкодержатели, формообразователи, диски, провод, обруч, электрод, детали, пластина, полоса, рифлёная пластина, лодочка, блины, бруски, чаши, диски, труба) из тугоплавких металлов. Любые типоразмеры, изготовление по чертежам и спецификациям заказчика:
  – поставка изделий из сплавов:
  мв30

  16/02/2021 at 21:25
 • ojADkKhQmyd

  SjoZtJBpvrLmE

  25/02/2021 at 19:16
 • dSXHMVlFcQj

  GSQMNHguTmJZypzO

  09/03/2021 at 16:56
 • cherry

  Whether it’s a shop vac kit, garden hose attachment, or pressure washer baton, the opinion needs to gain over and into your gutters to be active. If you’ve got an belief of what you’re looking for from a gutter cleaner, you’re ready to start studio and comparing products. This produce screws onto an increase pole, tolerate you to seizure leaves from several feet away. Vinyl can be weak in passionless temperatures. John’s Eavestrough Service undertake premier gutter repair and gutter cleaning in Vernon and Kelowna. If your flow have seen more days, it might be emend to have them replaced. Gutter material is also worth keeping in courage.

  13/03/2021 at 00:42
 • wGlmqyIsiDMH

  dzfaoUteXBLsMYQ

  19/04/2021 at 16:22
 • xbTFUSjJtkaQVO

  woNkKCUeaxTLZORb

  04/05/2021 at 01:23
 • ckvHsyJSopEIzPlt

  HeyJRKGxPStomfbE

  04/05/2021 at 01:24
Post a Comment