logo
DIGITALNA MARKETINŠKA AGENCIJA SA KOJOM UVEK IDETE NAPRED
Prvomajska 8s, Zemun, Srbija
+381 11 616 7823
+381 60 388 6268
info@optimizacijasajtova.com

DIGITALNA MARKETINŠKA AGENCIJA SA KOJOM UVEK IDETE NAPRED

 

Blog

Home / Online marketing  / Profesionalno vođenje društvenih mreža – Zbog čega je važno za uspeh u svakom poslu?
profesionalno vođenje društvenih mreža SEO Team 1

Društvene mreže su za veoma kratko vreme postale jedan od najbitnijih kanala digitalnog marketinga. Danas praktično ne možete zamisliti bilo kakav uspeh u online biznisu ukoliko ga ne povežete sa najpopularnijim socijalnim mrežama. Upravo zato vam profesionalno vođenje društvenih mreža pruža neverovatne prednosti, koje će vam omogućiti da steknete veliki broj klijenata iz celog sveta. Ako ne koristite društvene mreže u ove svrhe, onda propuštate neverovatnu marketinšku priliku za kompletno poboljšanje vašeg posla.

Da li ste znali da je čak 90 odsto kompanija/prodavaca znatno povećalo svoju prodaju i poboljšalo svoju poziciju na tržištu, koristeći marketing na društvenim mrežama? Drugim rečima, to su postigli upravo zahvaljujući profesionalnom upravljanju nalozima na društvenim mrežama. Nevezano šta prodajete ili koje usluge nudite, korišćenje društvenih mreža, kao fantastičnog marketinškog alata, pomoći će rastu vašeg posla u svakom smislu.

Profesionalno vođenje društvenih mreža – Jer tačno možete da locirate svoju ciljnu grupu

Bez obzira kojim segmentom, odnosno aspektom prodaje se bavite, većina vaših klijenata i potencijalnih mreža nalazi se na društvenim mrežama. Što su potvrdila i nedavna istraživanja. Naime, 78 odsto mladih od 18 do 24 godine koristi Instagram, Fejsbuk ili Tviter. Procenat starijih od 65 godina koji imaju naloge na društvenim mrežama je, takođe, impozantan i iznosi više od 37 odsto. Dakle, kvalitetnim marketingom na društvenim mrežama imaćete brži pristup svojim klijentima.

Putem profesionalnog upravljanja društvenim mrežama, vaši klijenti će uvek biti u toku sa vašim poslovanjem. Odnosno, moći će da prate sve novine, izmene i dopune u vašem biznisu, naročito kada unosite promene na veb-sajtu svog brenda. Što će vam omogućiti da povećate svoj promet. Drugim rečima, profesionalno vođenje društvenih mreža će vam omogućiti da tačno locirate svoju ciljnu grupu.

profesionalno vođenje društvenih mreža SEO Team 2

Na primer, kada objavite novi blog na vašem sajtu ili vršite promene na aplikaciji, može proći dosta vremena vremena dok Gugl indeksira sve te izmene. Pa, da se ne biste pitali “zašto mog sajta nema na Guglu“, tu promenu možete brzo učiniti dostupnom milionima korisnika vaših usluga. To možete jednostavno uraditi putem postova na društvenim mrežama.

Vođenje društvenih mreža na profesionalan način unapređuje vaš SEO i doseg (rič)

Nikada nemojte potcenjivati važnost Gugla i ostalih pretraživača za vaše poslovanje. Naime, Gugl i SEO alati na ovom najpopularnijem pretraživaču veoma dobro znaju koji veb-sajtovi ostvaruju dobar promet, ali i koji veb-sajtovi nemaju nikakvih aktivnosti. Ali, da bi vaš sajt bio SEO optimizovan i bolje rangiran na Guglu, pre svega morate da imate dobru strategiju plasiranja sadržaja svog veb-sajta. Najbolji način da taj sadržaj obelodanite svojim klijentima jeste putem objava na Fejsbuku, Instagramu, Tviteru, Pinterestu i slično.

Na taj način vaš veb-sajt i veb-stranice postaju vidljive i dostupne vašoj publici, ali i mnogim drugim potrošačima. Kada je promet, odnosno saobraćaj na vašem veb-sajtu veći, Gugl će automatski prepoznati povećanu aktivnost, čime će ga odmah bolje pozicionirati. Matematika je jednostavna. Na taj način doseg, odnosno rič vaših objava biće veći. Jedan od boljih načina da taj doseg povećate jeste da u tvitu ili fesjbuk objavi citirate nekog stručnjaka ili influensera, i tagujete ga (označite).

Njemu/njoj će ta objava izaći u notifikacijama. Na taj način povećavate mogućnost da stručnjak ili influenser vaš post podeli sa hiljadama (ili desetinama hiljada) svojih pratilaca, čime će saobraćaj ka vašem sajtu biti izrazito veliki. Win-win situacija za sve!

Profesionalno vođenje društvenih mreža će vam pomoći da razumete potrebe svojih potrošača

Jedan od razloga zašto su Fejsbuk, Tviter ili Instagram izuzetno efektivna marketinška oruđa jeste komunikacija, odnosno interakcija koju možete lako ostvariti sa svojim korisnicima. Dok čitate njihove tvitove ili gledate objave na Fejsbuku i Instagramu, imaćete uvid u njihov svakodnevni život i aktivnosti. I, što najbitnije, shvatićete i razumećete potrebe svojih potrošača i dati sebi odgovor na nekoliko važnih pitanja:

  • Koje proizvode kupuju ili usluge koriste i zašto?
  • Koje veb-stranice i veb-sajtove najčešće posećuju?
  • Koji su im hobiji?
  • Kakav sadržaj oni vole da dele i objavljuju na svom privatnom nalogu na nekoj od društvenih mreža?

Iako deluju jednostavno i očito, ove stvari, zapravo, imaju velikih marketinških benefita. Ako razumete svoje klijente i njihove potrebe, možete pisati bolje blogove, kreirati bolji sadržaj i uverljive objave na socijalnim mrežama. Koje će njih i te kako privući. Čime dolazimo do toga da će profesionalno vođenje društvenih mreža povećati promet na vašem veb-sajtu. Štaviše, na ovaj način možete sa lakoćom identifikovati “bolne tačke” kod svojih klijenata, što će vam omogućiti da povećate konverzije i poboljšate strategiju poslovanja.

profesionalno vođenje društvenih mreža SEO Team 3

Važno je reći da ćete aktivnim prisustvom na društvenim mrežama izgraditi bolji i jači odnos sa svojim klijentima. Svoju ciljnu grupu nemojte gledati samo kroz prizmu uvećavanja svog biznisa, već je bitno da se povežete sa njima. Odgovorite na njihova pitanja, informišite ih, pa čak ih i zabavite ako treba, ali bitno je da ne budete inertni. Na ovaj način klijent može, u pozitivnom smislu, transformisati vaš brend.

Marketing na društvenim mrežama će vam povećati prodaju proizvoda/usluga

Najveći i najznačajniji razlog zbog čega je svakom brendu potrebno profesionalno vođenje društvenih mreža jeste povećanje prodaje proizvoda. Odnosno, povećanje korišćenja usluga od datog brenda. I tu nema mnogo dileme. Da li ste znali da je čak 70 odsto svih kompanija, koje su za svoje poslovanje koristi tzv. B2C strategiju (business to consumer), sve svoje klijente steklo putem Fejsbuka? Štaviše, čak 84 odsto generalnih izvršnih direktora (CEO) najvećih svetskih kompanija kaže da su koristili društvene mreže, kako bi doneli najvažnije poslovne odluke!

Ovi impresivni podaci uopšte ne treba da vas čude. Naime, kada ste uvek u kontaktu sa vašim klijentima na društvenim mrežama i razumete njihove potrebe, veća je verovatnoća da će oni baš od vas kupiti proizvod. Na taj način, ne samo što ćete prodati svoj proizvod, već će i i vaše mušterije biti zadovoljne vašom sveobuhvatnom uslugom. I upravo je ovo poenta profesionalnog vođenja profila na društvenim mrežama, jer ćete na taj izgraditi bolji i prepoznatljiviji imidž svog brenda!

Profesionalnim vođenjem društvenih mreža izgradićete jak i autoritativan brend

Kada je digitalni marketing u pitanju, mnoge kompanije prave veliku grešku fokusirajući svoje oglašavanje samo na Guglu. Drugim rečima, olako previđaju važnost društvenih mreža, kao marketinškog sredstva putem kojeg se može u celosti poboljšati poslovanje. Jedno je sigurno – aktivno i stalno prisustvo na društvenim mrežama će vam omogućiti da izgradite jak brend. Statistika pokazuje da oni brendovi koji imaju aktivne naloge na društvenim mrežama ujedno imaju i lojalnu klijentelu. Jer, kao što smo istakli, vi svojoj ciljnoj grupi pružate korisne i relevantne savete, i informacije, odnosno komunicirate sa njima.

To vašim klijentima pokazuje da ih vi, zapravo, cenite, a ne da ih posmatrate samo kao izvor svojih prihoda. Oni će vas tada posmatrati kao neko ko brine o njihovim potrebama. Što za posledicu ima izgradnju sigurne i pouzdane baze potrošača. Profesionalno vođenje društvenih mreža je definitivno put ka tome.

profesionalno vođenje društvenih mreža SEO Team 4

Ukoliko želite odgovorno i stručno vođenje naloga na društvenim mrežama, što će, videli smo, povećati celokupnu prodaju vaših proizvoda, onda vaš izbor treba da bude SEO Team. Naša digitalna marketinška agencija će vaš brend, putem kreiranja veb-sajtova, njihovom SEO optimizacijom i profesionalnim vođenjem profila na svim društvenim mrežama, učiniti prepoznatljivim na internetu. Samim tim, pomoći ćemo vam da, putem vešto isplanirane SEO strategije, postanete lideri u svojoj branši. Što će rezultirati time da vaš biznis beleži konstantan uspeh u svim sferama poslovanja.

Uz naše znanje, tim profesionalaca i višegodišnje iskustvo u digitalnom marketingu, uvek ćete biti korak ispred svoje konkurencije. SEO Team sa vama je zaista tim koji pobeđuje!

Post a Comment