Title image

Blog

Home / SEO  / SEO ekspert vam nikada neće reći ovih 7 laži
seo ekspert

SEO Ekspert je čovek koji konstantno prati promene u svetu optimizacije sajta i uspešno ih primenjuje na sajtove za koje radi kampanje.

seo ekspert

Čak i ako se SEO ekspert angažuje sa Vaše strrane za optimizaciju sajta, koji je više godina u poslu i ima iskustva, algoritmi pretraživača se neprestano menjaju i Google svesno drži sve u mraku, i u najboljem slučaju može samo da se nagađa koji su to faktori koji stvarno utiču na rangiranje.

Dakle, pre nego što odlučite kome da poverite optimizaciju vašeg web sajta, pobrinite se da ne budete prevareni od strane nekih agencija i ljudi od kojih ćete često čuti neke laži. Evo nekih najčešćih laži:

„Mi znamo kako funkcioniše Google algoritam“

Niko izvan Google ne zna koji se algoritmi koristi za pretragu i rangiranje. SEO agencija  procenjuje i istražuje koji su to faktori koji utiču na bolje pozicioniranje na Google pretraživaču. Trenutno Google pretraživač ima na stotine rangirajućih faktora, i nema načina da ih niko sve zna.

Google kaže povremeno za neke od njih, dok o drugima SEO ekspert mora sam da saznaju i istraže šta utiče na rangiranje. Takođe, Google je uvek u procesu ažuriranja i prilagođavanja.

Ako ste upoznati samo pomislite na RankBrain, Google novi faktor veštačke inteligencije (AI), koji su implementirali prošle godine.

Kao što se ispostavilo, već je bilo na snazi nekoliko meseci pre nego što zvanično objavili da su započeli rangiranje po njemu. U tom momentu SEO stručnjaci nisu znali mnogo o njemu, a sada se smatra jednim od najvažnijih faktora rangiranja.

„Možemo bilo koji web sajt bolje rangirati.“

Jedan od najvažnijih aspekata uspešne SEO strategije je razumevanje potrošačke namere.

Potrošači se razlikuju od industrije do industrije. Dakle, efikasan SEO ekspert mora imati pravi uvid u vašu branšu i potrebe vaše publike, ako zaista misli da vam pomogne da se rangirate na Google za najrelevantnije ključne reči za pretragu.

Optimizacija sajta je dugoročan proces i zahteva budžet uz pomoć koga će se izgraditi uspešna SEO kampanja, i izvršiti istraživanje i izgradnja ključnih reči za koje će te se rangirati.

Pronalaženje najrelevantnijih klučnih reči zahteva veliko iskustvo i znanje i istraživanje vašeg poslovanja i branše.

„SEO ekspert je sve što vam treba.“

SEO je glavni marketinški alat koji treba da iskoristite, ali on je samo jedan od mnogih efikasnih načina da dođete do vaše publike.

Najuspešnije firme rade sa kombinacijom kanala, uključujući: oglašavanje, pisanje kvalitetnog sadržaja, marketing na društvenim mrežama i još mnogo toga.

Istraživanja su pokazala da se ove taktike često dopunjuju.

Na primer, kreiranje jedinstvenog sadržaja je odlična prilika za poboljšanje SEO. E-prodavnice koje koriste oglase za plaćanje po kliku (PPC), koriste podatke istraživanja ključnih reči da bi korigovali svoje SEO strategije i prate organsku pretragu kroz klikove. (CTR).

„Što više povratnih veza, to bolje.“

seo ekspert

Uprkos naporima Google da kazni web sajtove koji koriste nedozvoljene načine za povezivanje, back linkovi još uvek imaju veliku važnost u rangiranju.

Ali Google danas pažljivo pazi na to kakve su veze prikazane na vašoj web lokaciji. SEO ekspert  mora da razume vrstu veza koje želite da nabavite. One moraju biti legitimne, visokokvalitetne i visoke autoritativne.

Porazgovarajte sa SEO stručnjakom o njegovoj strategiji izgradnje linkova. Oni SEO esperti koji se drže „što više veza to bolje“ kao taktike optimizacije sajta, mogu da vam unazade rangiranje web sajta.

„Duplirani sadržaj neće škoditi vašem pozicioniranju na Google“.

Google se trudi da kazni ljude koji pokušavaju da dupliraju sadržaj između sajtova kako bi manipulisali pretraživanjem i dobili više saobraćaja ka sajtu.

Pošto to nije slučaj kod većine dupliranih sadržaja koje ste pronašli na mreži, neki SEO eksperti smatraju da ne biste trebali da brinete ili da ga uklonite sa vašeg web sajta.

Naravno da nisu u pravu. Google ne zna vaše osnovne namere, zbog čega preporučuje da označite duplirani sadržaj na vašem web sajtu.

Duplirani sadržaj ćete označiti na sledeći način:

* Minimizirajte predložna ponavljanja
* Izbegavajte objavljivanje sadržaja koji je već objavljen
* Potrudite se da u sadržaju imate što manje teksta koji se ponavlja
* Objasnite Google konzoli kako da ideksira vaš web sajt

SEO stučnjak mora da ima dobro razumevanje preporuka od strane Google i da ih ozbiljno shvati kako bi vašu web stranicu što bolje rangirao.

„Naći ćete se na prvoj strani Google“

Bilo ko, ako se bavi SEO a kaže vam da ćete daći na prvu stranu za rezultate pretraživanja, ili da može popraviti vaš rank u roku od dva meseca ili bilo koji drugi kvantificirani rezultat jednostavno – laže. U stvari, Google čak upozorava na SEO agencije koji proizvode ove tvrdnje.

Page Rank se može menjati svakodnevno iz bilo kog razloga van kontrole čoveka. Iskreni SEO stručnjak neće vam obećati ovakve stvari jer realno niko nema saznanja kako će se već sutra stvari odvijati na polju optimizacije sajtova.

Radite sa SEO stručnjakom, koji ne obećava ništa, ali ima portfolio uspešnih strategija i rangiranja i koji ima više zadovoljnih korisnika.

„Sve što treba da uradite je da pratite Google preporuke“

Ovo nikako nije tačno s obzirom na jednostavnu činjenicu da Google pravi 97% prihoda od oglašavanja.

Google pretraživač jednostavno želi da oglašivači troše novac na AdWords kampanje i iz tog razloga neće dopustiti tek tako da se lako rangirate.

Firme sigurno treba da prate preporuke Google, ali efektivni SEO se ne završava tu. Dobar SEO stručnjak će obratiti pažnju na to koji elementi sajta imaju uticaj na SEO, i nastaviti sa istraživanjem vaše branše i potencijalnih korisnika, van onoga šta Google preporučuje za rangiranje.

Post a Comment