logo
DIGITALNA MARKETINŠKA AGENCIJA SA KOJOM UVEK IDETE NAPRED
Prvomajska 8s, Zemun, Srbija
+381 60 388 6266
info@optimizacijasajtova.com
 

Blog

Home / SEO  / Google je posle 7 godina objavio ponovo SEO uputstvo za početnike
google seo optimizacija srbija

Google je posle 7 godina objavio ponovo SEO uputstvo za početnike.

google seo optimizacija srbija

Objavljivanjem novog Google SEO uputstva koje je ovog puta postavljeno na web strani, uklonjeno je staro PDF uputstvo za početnike, kao i deprecijacija Webmaster Akademije koja se preklapala sa sadržajem.

Google novi vodič za prve korake u SEO pokriva oba prethodno dostupna resursa. Obnovljeni vodič takođe uključuje novi odeljak koji naglašava potrebu za optimizacijom sajta ka pretraživaču, dodatne strukturirane oznake podataka i savete za veb strane koje su prilagođene mobilnim uređajima.

Google preporučuje svoj SEO vodič svima koji poseduju, upravljaju, trguju ili promovišu sadržaj putem Google pretraživača. Google obnovljeni SEO vodič ne otkriva vam sve prethodno nepoznate tajne na primer, o tome kako njegovi algoritmi funkcionišu ili neko uputstvo za potez magičnim štapićem uz pomoć kojeg dolazite do prve strane njegovog pretraživača, međutim uradili su stvarno lep primer za početnike koje zanima optimizacija sajta.

Nakon što smo izgubili pola dana upoređujući stari vodič s novim, evo najznačajnijih dodataka koje smo izvukli iz ovog SEO uputstva.

Šta je novo u reizdanju Google SEO uputstva za početnike?

SEO uputstvo – Unajmite SEO eksperta!

Google novo uputstvo za SEO početnike jasno daje savet čitaocima da bi bilo korisno i poželjno da se angažuje SEO expert. Još važnije, ova preporuka da angažujete SEO profesionalca je naglašena u prvom poglavlju uputstva.

Google ukratko opisuje vrstu usluga koje vam SEO stručnjak može pružiti i daje vam linkove ka člancima centra za pomoć objašnjavajući kako da angažuje SEO stručnjaka. Kada je najbolje vreme za angažovanje SEO stručnjaka? Što ranije to bolje,  kaže Google, jer će vam on pomoći da svoj veb sajt postavite na pretraživač na pravi način od samog početka.

Mobile friendly veb sajtovi

sajt prilagodjen za mobilni

Kao što se i znamo, pošto Google svoje SEO uputstvo za početnike nije ažurirao u proteklih 7 godina, puno toga se promenilo kada je u pitanju optimizacija sajtova. Na prethodnom Google SEO uputstvu fokusiralo se na najbolju praksu kada su u pitanju veb sajtovi sa odvojenim stranama za mobilne uređaje. To je tada bilo potpuno uobičajeno. Novo uputstvo je ažurirano tako da pokazuje trenutno stanje u SEO svetu, tako da sadrži najbolja uputstva za kreiranje sajtova koji su prilagođeni svim vrstama mobilnih uređaja.

Povezivanje sa drugim sajtovima

Ovo SEO uputstvo za početnike pruža odlične savete vlasnicima sajtova da budu oprezni o tome na koje se sve sajtove povezuju. Novo uputstvo vam pruža savete za najčešće načine kako možete iskoristiti reputaciju drugog sajta – kao što je dodavanje linka u komentarima – i kako da se izboriti sa atributom “nofollow”.

“Pazite sa kojim sajtom se povezujete. Svoju reputaciju sajta gradite kroz povezivanje sa drugim veb lokacijama kada se vaš sajt poveže sa njima. “

Naveli smo vam samo nekoliko primera onoga što je unapređeno u novom Google SEO uputsvu za početnike. Uputstvo je trenutno na raspolaganju na devet jezika, a još šesnaest će biti dodato uskoro (očekujemo i na srpskom).

Post a Comment